Artsen

dr. Gilberte WATTÉ

huisarts dr. Gilberte WattéIn 1996 studeerde ik af aan de universiteit Gent als arts. Ik volgde mijn opleiding tot huisarts in Tielt. Het beviel me in Tielt zodat ik besliste om mijn beroep als huisarts hier verder uit te bouwen. Ik vind mijn job als huisarts bijzonder boeiend en uitdagend. Het is leuk een hechte band te hebben met mijn patiënten. Naast mijn job ben ik ook moeder. Om het huisarts-zijn en moeder-zijn te kunnen combineren is het belangrijk om goed georganiseerd te zijn. Vandaar de keuze om samen te werken met mijn collega Pieter Maerten.

Ik ben ook aktief in het begeleiden van jonge artsen. Dit wil zeggen dat ik regelmatig een namiddag spendeer aan het geven van seminaries aan deze jonge mensen. Ook het volgen van bijscholingen om up-to-date te blijven hoort hierbij. Vanuit mijn gedrevenheid om jongen artsen te motiveren goeie huisartsen te worden is er ook af en toe een stagiair bij ons in de praktijk aanwezig.

dr. Pieter MAERTEN

huisarts dr. Pieter MaertenIk studeerde af als arts in het jaar 2006 en behaalde datzelfde jaar ook mijn diploma sportgeneeskunde. In Waregem werd ik vervolgens 2 jaar opgeleid waarna ik uiteindelijk in Tielt mijn vaste stek als huisarts vond. Mijn zoektocht naar een jonge praktijk waar ik samen met andere artsen kon samenwerken maar waar ik ook zelf nog mee de praktijk vorm kon geven, bracht me bij de samenwerking met collega Gilberte Watté.

Naast het werk in huisartsenpraktijk De Watertoren ben ik ook huisarts in het Dienstverleningscentrum voor personen met verstandelijke beperkingen in Bachte-Maria-Leerne. Een drietal maal per week ga ik daar consultaties doen.

Naast de huisartsgeneeskunde kunt u mij ook als sportarts consulteren. Ik werkte van 2006 tot 2015 als ploegarts bij voetbalclub Zulte-Waregem maar ook sporters die actief zijn, als recreant of competitief, in alle andere sporttakken kunnen bij mij terecht in geval van blessure, voor sportmedische keuringen, advies, testen of trainingsschema’s. Meer info hierover vindt u onder de rubriek sportgeneeskunde.

dr. Ellen SEYS

huisarts dr. Ellen SeysIn juni 2015 studeerde ik af als basisarts aan de universiteit van Gent. In augustus van datzelfde jaar startte ik mijn tweejarige opleiding tot huisarts in huisartsenpraktijk De Watertoren in Tielt. De aangename werksfeer, goed georganiseerde praktijk en vlotte samenwerking met mijn collega’s Dr Watté en Dr Maerten, maakten dat wij na die 2 jaar samen beslisten om met ons drieën te gaan samenwerken. Zo werd ik de derde vaste geassocieerde huisarts in de praktijk.

Naast de huisartsenpraktijk werkte ik van 2015 tot eind 2019 ook als vaste arts bij Kind & Gezin. De extra ervaring voor preventie en zorg bij de allerkleinste patiëntjes zijn mooi meegenomen.

dr. Jasmine Rooryck

huisarts dr. Jasmine RooryckIk startte in 2011 met mijn studies tot huisarts in Kortrijk, waarna ik voor vier jaar naar Leuven trok om er in juni 2018 af te studeren als basisarts. Tijdens het laatste jaar van mijn basisopleiding was ik drie maanden actief op de kinderafdeling van het UZ Leuven, om zo met voldoende kennis en vertrouwen ook de kleinsten onder ons te onderzoeken en te behandelen.
Ik ben zelf veel met sport bezig en ook als arts heb ik een hart voor sport. Momenteel ben ik de opleiding tot sportarts aan het combineren met mijn opleiding tot huisarts om sporters nog beter te kunnen begeleiden en behandelen.
Vorig jaar werkte ik als HAIO, huisarts-in-opleiding, in Koolskamp. Ik merkte reeds dat ik het heel aangenaam vind om een antwoord te bieden op alle kleine en grote vragen. Ik ben dan ook heel blij met mijn keuze om huisarts te worden omwille van de variatie aan ziektebeelden en de nauwe band met patiënten.

Ik kijk er naar uit om jullie, van jong tot oud, ziek of gezond, zo goed mogelijk te helpen met jullie vragen en problemen.

dr. Cédric Pelfrene

huisarts dr. Jasmine RooryckIn 2014 begon ik mijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit Gent. In 2020 studeerde ik af als basisarts. Tijdens mijn stagejaren ontdekte ik mijn specifieke interesses voor inwendige ziekten en problemen van het bewegingsstelsel en zenuwstelsel. Ik koos ervoor om huisarts te worden, omwille van de brede waaier aan ziektebeelden, maar ook omdat ik graag mijn patiënten beter ken. Dit laat toe om gerichte oplossingen te bedenken voor eenieders specifieke situatie en vormt een boeiende uitdaging!

Vanaf 1 oktober 2020 werk ik als HAIO (huisarts in opleiding) in huisartsenpraktijk De Watertoren. Ik zal hier 12 maanden van mijn 3-jarige vervolgopleiding volbrengen. Ik zal zowel zelfstandig consultaties als huisbezoeken doen en werk hierbij onder het toeziend oog van jullie gekende huisartsen.

Ik kijk er naar uit om deze praktijk te komen versterken en ik engageer me om u in alle vertrouwen te helpen bij al uw vragen of problemen.