Sportgeneeskunde

Sporters, jong en oud, recreant en professional, kunnen bij ons terecht voor sportgerelateerde medische problemen of advies bij sportbeoefening.

U kunt bij dr. Maerten ook terecht om uw medische geschiktheid om te sporten te laten testen. Hij is erkend keuringsarts en is dus bevoegd om de medische keuring bij wielrenners uit te voeren.

De inhoud van het onderzoek van de medische geschiktheid om te sporten kan verschillen. Soms volstaat een vragenlijst en een klinisch onderzoek, soms is een elektrocardiogram nodig en indien nodig zal de sporter doorgestuurd worden naar de cardioloog voor verder onderzoek.

Sporters die willen weten hoe het met hun conditie gesteld is kunnen dit ook laten testen in de praktijk. Bij deze inspanningstest fietst de sporter op een ergometer waarbij de weerstand stapsgewijs wordt opgedreven. Bij elke stap wordt de hartslag gemeten en wordt via een vingerprik/oorprik het lactaatgehalte in het bloed gemeten. Na de test kan aan de hand van de gemeten waarden een grafiek worden getekend en kan bepaald worden hoe de huidige conditie is en in welke hartslagzones het best wordt getraind om die conditie te verbeteren.

U kan bij ons ook terecht voor trainingsadvies en trainingsschema’s.