Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk

Eveline

Eveline MIllecamps

In 1997 studeerde ik af als bachelor verpleegkundige. Ik startte onmiddellijk in de thuisverpleging waar ik ondertussen ruim 25 jaar ervaring opdeed. De voorbije jaren schoolde ik me bij in diabetes en wondzorg. In september 2022 was de tijd rijp om een nieuwe uitdaging aan te gaan en startte ik met de opleiding Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk. Tijdens de opleiding leerde ik veel bij rond de rol van de verpleegkundige in preventieve en chronische zorg. Ik kijk er dan ook naar uit om vanaf half juni de huisartsen van De Watertoren te ondersteunen en samen met hen op pad te gaan om de patiënten zo goed mogelijk te helpen.

Wat doet de verpleegkundige?

Eveline is binnen ons team werkzaam als praktijkverpleegkundige. Ze ontfermt zich over de verpleegkundige taken binnen het domein van de huisartsengeneeskunde. De bedoeling is om samen de kwaliteit van uw zorg te optimaliseren. 

Ze staat rechtstreeks in contact met uw huisarts, waardoor de continuïteit van uw zorg gegarandeerd wordt. Als verpleegkundige is Eveline gebonden aan het beroepsgeheim.
 
Eveline voert onder andere volgende taken uit:

- het verwijderen van hechtingen
- wondzorg
- vaccinaties
- verwijderen van oorproppen
- bloedafnames
- cryotherapie/bevriezen van wratjes
- elektrocardiogram afnemen
- preoperatieve consultatie

Door de verpleegkundige kan geen diagnose gesteld worden, noch kunnen er voorschriften gemaakt worden. Daarvoor wordt indien nodig een vervolgconsult ingepland bij uw huisarts. Op die manier kunnen de artsen tijd vrijmaken voor uw vragen en de resultaten bespreken. 

Een afspraak maken bij Eveline kan via de online agenda of via het secretariaat.